Testa elcykel i Borås

Nu ska varenda människa plötsligt ha en elcykel, det är extremt eftertraktat och att hitta en bra begagnad elcykel som inte är äldre än ett par år är inte lätt. Särskilt inte om du är kvinna då det tillverkas fler manliga cyklar än kvinnliga i den modellen och typen som jag själv vill ha. Jag ska testa elcykel i Borås nu i veckan för att se om det finns någon modell som kan passa mig och min ”korta längd”. De flesta elcyklar i herrmodell är alldeles för stora och för mig som ska cykla långt är det väldigt viktigt att inställningarna är exakt så som jag vill ha dom, annars får jag ont i ryggen.

Racer elcykel med bockastyre

Den modellen som jag letar efter är en racer med bockastyre och där verkar dom nästan vara helt slut. Nu har jag letat både begagnade och nya elcyklar i den modellen i flera månader utan att hitta någon. Från början hade jag en budget på 15000 kr som jag tyckte var ganska rimligt för en pendlarcykel. Det kunde jag glömma helt och hållet. Fanns knappt en elcykel i hyfsad modell för under 30000 kr. För någon månad sedan såg jag en annons på Blocket om en elcykel racer med bockastyre men en herrmodell Small, för 34000 kr.

Elcykel för dam

Jag kastade mig på telefonen och ringde butiken, som låg 5 mil hemifrån. Den här cykeln måste passa mig! Så klart var den elcykeln tingad av en man från Göteborg som hade lagt handpenning på den. Jag blev så besviken! Han i butiken tröstade mig med att den förmodligen ändå inte hade passat min längd och att jag skulle ha en elcykel i dammodell för att sitta bra. Plötsligt kom han på att han hade sett hos ÅF en damcykel med bockastyre från LaPierre som är ett bra märke. Han ringde ÅF direkt och det fanns EN elcykel kvar! Jag betalade handpenning direkt.